Disset dies d’adhesions online a Guanyem Barcelona

Fa temps que em pregunto si l’anàlisi del ritme d’adhesions online a una campanya ens explica alguna cosa de la mateixa i si pot ser un bon predictor del seu esdevenidor. No he arribat a cap conclusió. Sembla evident que el món no és online o offline en exclussiva, de manera que el tema té alguna dificultat. Vet aquí el cas de la recollida d’adhesions de la iniciativa Guanyem Barcelona, presentada el proppassat 26 de juny i que ara fa doncs 17 dies. A subratllar que una de les principals accions plantejades és recollir 30.000 signatures.

adhesionsGuanyem

La nit de diumenge 13 de juliol les adhesions s’apropaven a les 16.500, la qual cosa per una quinzena és naturalment remarcable. Si observem la línia de temps, però, veiem que per arribar a les trenta mil o bé la recollida presencial és molt important, o bé la campanya en la xarxa ha de rebre nous impulsos.

Tot plegat ens porta al tema dels avantatges i limitacions de les noves formes de participació política. Segur que els promotors estan al cas, és clar. Les xarxes socials redueixen probablement els obstacles de la participació presencial, però segur que generen altres dificultats.

Ah! Heu endivinat què va passar el sisè dia de recollida? En efecte, un tuit de @AdaColau a les 12:02 del 2 de juliol, l’únic que ha fet on explícitament ha cridat a la signatura.

 

 

Comparteix!

  One thought on “Disset dies d’adhesions online a Guanyem Barcelona

  1. Àngels on

   Bon dia Eduard,

   Sóc l’Àngels Llorens i estic amb temes de la base de dades de Guanyem.
   Gràcies per l’article, i per la previsió. Evidentment estem molt al cas de com s’han de reactivar xarxes i de com obrir nous camins per les campanyes per d’afavorir en el potencial de la cerca de signatures. No és fàcil una campanya completament online, això ho tenim clar
   D’altra banda, la distribució de la previsió, a partir de quina previsió s’ha calculat? I de l’altra has anat recopilant els punts dia a dia a hores específiques amb una app o com?
   Moltes gràcies!!

  Deja un comentario

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


  − 8 = 1

  Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>